Γιατί να Επενδύσετε        >
   Υπηρησίες                     >
   Επικοινωνία                    >
 
 
 
Λευκάδα
 


Η Λευκάδα ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων στο Ιόνιο Πέλαγος. Το νησί απέχει από την Ακαρνανία λιγότερο από 100 μέτρα. Συνδέεται με πλωτή γέφυρα με την ξηρά.


Ο δίαυλος της Λευκάδας έχει πλάτος 50 μέτρα. Η Λευκάδα με έκταση 302,5 τ.χιλ., είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων κι έχει πληθυσμό 23.000 κατοίκους. Το νησί της Λευκάδας μαζί
με τα γύρω νησάκια, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Σκορπιό (το νησί του Ωννάση), Σκορπίδι, Μαδουρή, αποτελούν διοικητικά τον Νομό Λευκάδας. Χωρίζεται σε 6 δήμους και 2 κοινότητες.

Πρωτεύουσα είναι η πόλη της Λευκάδας. Βρίσκετε στο  βορειοανατολικό άκρο του νησιού πολύ κοντά στην ηπειρωτική ακτή και αποτελεί διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.

Το κλίμα της Λευκάδας είναι μεσογειακό. Έχει μεγάλη ηλιοφάνεια και χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα με αυξημένες βροχοπτώσεις και ζεστό καλοκαίρι με δροσερούς ανέμους.

Η  δυτική πλευρά της Λευκάδας μοιάζει να είναι παραδομένη στην απέραντη καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου και στον ανοικτό ορίζοντα.   Εδώ  τα υπόγεια θαλάσσια ρεύματα  και η άμμος ανοικτής θαλάσσης  δημιούργησαν κατάλευκες ατελείωτες παραλίες  κατά μήκος όλης της δυτικής ακτής.  Άι Γιάννης, Πευκούλια, Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι φανταστικές παραλίες όπου ο ήλιος δύει μέσα στη θάλασσα.  Το ηλιοβασίλεμα της Λευκάδας είναι από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας . 

 Το νησί είναι κατά το 70% ορεινό. Έχει ψηλά βουνά με ψηλότερη κορυφή στο κέντρο τα Σταυρωτά (1182 μ.)

Διαθέτει επίσης στενά οροπέδια, εύφορες κοιλάδες και φαράγγια με πλούσια βλάστηση. Οι ελιές είναι απλωμένες παντού σ' όλο το νησί, ενώ τα κυπαρίσσια ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί δίνοντας μια άλλη ξεχωριστή όψη στο τοπίο. Στην αξιόλογη χλωρίδα του περιλαμβάνονται αρκετά δάση με πεύκα και μερικά με μία ειδική σπάνια ποικιλία δρυός..

Η Λευκάδα έχει αρκετά νερά, τα περισσότερα σε πηγές και άλλα που κατεβαίνουν σαν χείμαρροι από ψηλά σχηματίζοντας μάλιστα και μικρούς καταρράκτες. Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας στα βόρεια του νησιού αποτελεί έναν σημαντικό υγροβιότοπο για πολλά είδη πτηνών.

H  ΘΕΣΗ  ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η  Λευκάδα  απέχει από την Αθήνα 485 χλμ. ,  από τη Θεσσαλονίκη 420 χλμ.  Και την Ηγουμενίτσα 100 χλμ.

Μία γέφυρα συνεχούς ροής την ενώνει με την  Αιτωλ/νία  της Στερεάς Ελλάδας δωρεάν και αποτελεί την οδική σύνδεση του νησιού. 

Αεροπορικά συνδέεται με κατευθείαν  πτήσεις charter από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσω του  αεροδρομίου του Ακτίου που απέχει από τη πόλη της Λευκάδας 16 χλμ.  

Λεωφορεία συνδέουν καθημερινά την Λευκάδα με την Αθήνα και την Πάτρα και δυό φορές την βδομάδα με την Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση στη Λευκάδα έχουν όσοι ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους από την Ιταλία μέσω των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.

Ατμοπλοϊκά   συνδέεται η Λευκάδα από το Νυδρί και τη Βασιλική με το Μεγανήσι,  την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

 

Μερικά χρήσιμα τηλέφωνα

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (ΚΤΕΛ)  ΛΕΥΚΑΔΑ:26450 22364
ΑΘΗΝΑ: 2105150108
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:2310595439

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ    ΛΕΥΚΑΔΑ: 26450 22881
ΑΘΗΝΑ: 2109666666

 

ΤΑΞΙ ΛΕΥΚΑΔΑ: 2645021200,

 

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:  2645024539

 

ΚΕΠ 2645024138   

Μεσιτικό γραφείο της Insurance net   ΤΗΛ./Fax 2645021822, 6974458900, email: info@realestate-lefkada.gr  Λευκάδα Ι.Γαζή 2 Πλατεία Αγίου Μηνά